Sari la conținut

Promenada din Mamaia, acoperită de dune care depășesc și un metru înalțime

Peisaj saharian în staţiunea Mamaia. Vântul puternic din ultimele zile a adus tone de nisip pe faleză. Pe o distanţă de aproximativ doi kilometri, din centrul staţiunii spre nord, s-au format dune înalte de peste un metru. Localnicii spun că le este greu să traverseze zona cu maşinile sau cu bicicletele.

Vântul puternic din ultimele zile a adus nisipul de pe plajă direct pe faleza din staţiunea Mamaia, atât pe carosabil cât şi pe pista de biciclete şi pe trotuar s-au format munţi de nisip care au și peste un metru înalțime.

Băncile de pe promenadă sunt îngropate, marcajele care arată că pe acolo sunt piste de biciclete nu se mai văd, iar şoferii trec greu pe acolo, pentru că roţile se afundă în nisip.

„Mi-e frică să nu rămân în acest nisip, nu ştiu n-am curaj, patinează roţile. Da mă întorc, chiar dacă primesc amendă.”

„Ca în Sahara, dune de un metru aproape. N-am mai văzut şi umblu de ani de zile pe aici.”

„Merge foarte greu, trebuie să merg pe jos pe lângă bicicletă.”

În ultimele zile, în Dobrogea, vântul a suflat cu putere. În 5 zile meterologii au emis 20 de atenţionări now casting şi alte două coduri galbene de vânt puternic şi mare agitată.

Mirabela Stamate, meteorolog: „Vântul a suflat cu intensificări temprorare ce la rafală. Au atins 47-65 km pe oră, chiar 72 de km pe oră. În zona de nord a litoralului este perfect justificabil ca vântul din sector nord-estic să fi transportat particulele de nisip de pe plajă pe aleea pietonală.”

Faleza din staţiunea Mamaia este în administrarea Primăriei Constanţa. Edilii spun că zona va fi curăţată zilele viitoare.

Pe aceeași temă