Promisiuni pentru minerii de la Băiţa

Data publicării:
mineri

Minerilor de la firma de stat li s-a promis rezolvarea revendicărilor legate de salarizare, condiții și contracte de muncă şi li s-au dat asigurări că nu își vor pierde locul de muncă.

Două întâlniri cruciale pentru soarta muncitorilor care lucrează în subteran au fost programate astazi.

Consiliul de administrație de la Băița se va reuni pentru a rezolva toate revendicările salariaților, iar la sediul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale se va hotărî acordarea licenței de exploatare.

Deocamdată, cei 56 de mineri au rămas în subteran, iar afară alți aproape 80 de muncitori continuă protestul. Dintre aceştia, 15 au decis să intre în greva foamei.

Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social: „Se vor rezolva toate cele cinci revendicări ale dvs, vizavi de salarizare, condiţii de muncă şi contract pe perioadă nedeterminată pentru acele persoane care au pe perioadă determinată”.

Promisiunile nu s-au oprit aici.

Maricel Popa, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei: „Am spus dintotdeauna că nu se va închide mina, din contră. Noi vrem să deschidem și alte perimetre în România. Din contră, se vor angaja cred că dublu minerilor mai ales pentru dolomită care avem contracte certe”.

Ministrul Liviu Pop susţine că la mijloc ar fi vorba despre o neînţelegere, iar vinovaţii vor plăti.

Liviu Pop: „Trebuie luate sancțiuni, date sancțiuni administrative pentru că sunt probleme administrative și cei care au greșit trebuie să plătească. Președintele ANRM-ului sigur va identifica acele persoane din interiorul instituției care au dezinformat, pentru că a fost o dezinformare gravă”. Minerii nu s-au lăsat însă înduplecaţi.

În jur de 50 de mineri s-au blocat de șase zile în subteran, alți aproape 80 protestează la suprafață, iar 15 dintre ei au intrat ieri în greva foamei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri