Propaganda rusă: „Turcu a fost spânzurat”

Data actualizării: Data publicării:
vasile turcu inquam octav ganea (2)
Foto: Inquam/Octav Ganea

Fostul finanţator al clubului Dinamo nu ar fi avut de ce să se sinucidă, „omul era un șmecher și un supraviețuitor”. Din contră, „Vasile Turcu a fost omorât, pe fondul legăturilor sale de afaceri, din zona justiţiei şi a serviciilor secrete”. Deşi pare a fi fost culeasă de pe un site de satiră, aceasta este versiunea lansată în spaţiul public de principalul organ de propagandă al Kremlinului în limba română.

vasile turcu inquam octav ganea (2)
Foto: Inquam/Octav Ganea

Părerea mea este că Turcu a fost spânzurat, ridicat în brațe de un ins suficient de puternic ca să-i rupă coastele”, se arată într-un articol publicat de ediţia în limba română a site-ului rusesc Sputnik.md. Deşi afirmaţia este categorică, titlul mai lasă totuşi loc de întors, fiind formulat interogativ.

Articolul este scris la persoana I, nu poartă vreo semnătură, iar autorul anonim recunoaşte, în cele din urmă, că „acest material este doar o ipoteză, cuvântul final îl au anchetatorii”.

Astfel, potrivit „ipotezei” lansate de Sputnik.md, decesul lui Vasile Turcu „seamănă cu un adio de la un grup de felul celor cu care Turcu, la fel ca mulți „oameni de afaceri” cu probleme din ziua de azi, a intrat în contact. Bani, afaceri din care respectivii au o parte — și care s-au dus pe apa sâmbetei. La presiuni, Turcu, fost ofițer, a răspuns cu amenințări; de exemplu, ce face un om ca Turcu la DNA? „Dă în gât” pe alții, adică denunță personaje și afaceri mai importante, ca să scape el— eventual de tot, gen Pescariu sau Bitner. Ce relații avea Turcu la SRI, MAI și DIICOT? „Înalte și multe”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri