Proprietarii de câini necastraţi din Bucureşti vor plăti o taxă de 150 de lei anual. Şi adopţiile de maidanezi costă

Data publicării:
06 maidanezi

Fiecare proprietar de câine mai mare de şase luni (cu sau fără pedigree), trebuie să îl sterilizeze, prevede măsura ce intră în vigoare din iulie. În caz contrar, va plăti o taxă anuală de 150 de lei către Primărie. Fac excepţie câinii utilitari, cei de vânătoare şi cei care au probleme de sănătate.

De asemenea, intră în vigoare o sancţiune de 3000 de lei pentru persoanele care nu declară la Primărie că au în proprietate câini mai mari de patru luni. Stăpânii au o perioadă de graţie de şase luni de la intrarea în vigoare a horărârii pentru a face demersurile legale în acest sens.

În cazul maidanezilor, timp de doi ani de acum încolo, Primăria va plăti firme private care să îi strângă de pe străzi şi să îi sterilizeze. Măsura a stârnit indignarea organizaţiilor neguvernamentale de protecţie a animalelor. În ciuda criticilor, edilul Capitalei, Sorin Oprescu, este decis să nu cedeze: „Eu am încredere în aceste proiecte”, spune el.

Primăria a stabilit şi regimul adopţiilor maidanezilor. O persoană fizică poate lua acasă gratuit un singur câine deţinut de Asociaţia pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor. Asociaţiile au dreptul la 100 de adopţii gratuite în fiecare an. Dacă depăşesc numărul, vor plăti câte 150 de lei pentru fiecare maidanez în plus.

În Bucureşti trăiesc cel puţin 60.000 de câini fără stăpân, indică statistici realizate de fundaţiile pentru protecţia animalelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri