Propunere Teodorovici: Acces la serviciile medicale publice în funcție de plata CASS

Data publicării:
EUGEN_TEODOROVICI_180126_FINAL_CEX_PSD_041_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Servicii publice de sănătate în funcţie de plata CASS, aceasta este propunerea ministrului de finanţe, social-democratul Eugen Teodorovici. El spune că este normal să existe pachete de servicii diferenţiate în funcţie de cât cotizează fiecare la sănătate. 

„În funcție de cât plătești pe CASS, să ai făcute mai multe variante, pachetul 1, pachet de bază, ai un alt venit la care se plătește CASS, deci implicit o contribuție mai mare, atunci ai al doilea pachet, cu alt tip de servicii, ăsta cred că e sistemul logic”, a declarat, vineri, ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici.

- Deci oamenii cu posibilități financiare reduse ar beneficia de mai puține servicii? au vrut să se lămurească ziariștii. 

- Bun, atunci lăsăm sistemul așa și plătim toți la fel, a venit replica lui Teodorovici. Dacă plătim diferit e normal să fie mai multe variante pachete de servicii pe care un contibuabil să le primească, nu e normal să fie asta abordarea? a adăugat el.

Deocamdată, Eugen Teodorovici nu a avansat un termen de la care s-ar putea aplica această propunere. Acum sunt asigurate 15 milioane de persoane, dar avem 17 milioane de beneficiari ai serviciilor de sănătate. Amintim că şi cei care nu plătesc asigurările de sănătate sau cei care au venituri până în 1.050 de lei beneficiază de asistenţă medicală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri