Video Protecția Consumatorilor a scos temporar din circulație 9 trenuri CFR pentru ce au găsit în ele la verificări

Data actualizării: Data publicării:
Un tren CFR oprește în stație.
Trenuri CFR, în stație. Foto: Facebook / CFR

Echipe de control ale Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti (CPCMB) au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu şi, implicit, drepturile consumatorilor, la SNTFC CFR Călători SA, au aplicat amenzi de 30.000 de lei şi au oprit temporar din circulaţie nouă garnituri de tren, potrivit unui comunicat al ANPC, remis, vineri, AGERPRES.

Comisarii CPCMB au controlat garniturile de tren de la Revizie Vagoane Bucureşti Basarab şi Revizie Vagoane Bucureşti Griviţa.

"Se termină o săptămână, nu fără peripeţii. Am revenit în tren, nu ca să ne plimbăm, ci ca să îl verificăm. Este greu de imaginat că, după ce am desfăşurat o acţiune, în urmă cu câteva luni, lucrurile par încremenite în timp. O găletuşă, o cârpă murdară şi multă indolenţă. S-au aplicat sancţiuni şi sper ca acest semnal de alarmă să schimbe lucrurile în bine. A merge cu trenul astăzi este o cursă cu peripeţii. Covid-ul pare o favoare. CFR pare doar o vacă de muls", a afirmat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 30.000 lei şi au dispus măsura complementară de oprire temporară a prestării de servicii pentru nouă garnituri de tren, până la remedierea deficienţelor.

Dintre cele mai importante abateri: podelele din linoleum murdare, nemăturate, mobilierul specific vagoanelor neigienizat şi deteriorat (scaune din pluş murdare/pătate; cu tetiere şi cotiere rupte; coşurile de gunoi din vagoane pline de gunoi (în cazul în care erau golite, nu erau igienizate şi prezentau un strat gros de reziduuri vechi); grilele instalaţiilor de aer condiţionat neigienizate, cu depuneri de praf; grupuri sanitare dotate cu vase de wc şi lavoare vechi, ruginite, crăpate, neigienizate, cu miros pătrunzător; lipsa materialelor dezinfectante, a mijloacelor de ştergere/uscare a mâinilor, lipsa săpunului lichid.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri