Protest al florarilor la adresa Primăriei Capitalei

Data publicării:
170404_PROTEST_FLORARI_12_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Aproximativ 150 de florari protestează, marţi, în Piaţa Universităţii, nemulţumiţi că primăriile de sector nu le mai eliberează autorizaţii de funcţionare. Ei susțin că în această situaţie s-a ajuns din cauza Primăriei Capitalei, care a oprit orice fel de avizare pe motiv că lucrează la un regulament pentru comerţul cu flori în Bucureşti, scrie News.ro.

170404_PROTEST_FLORARI_12_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Florarii au început să se adune în jurul orei 10.00 în Piaţa Universităţii. Ei au adus flori și au spus că vor să muncească, însă sunt împiedicaţi de autorităţile locale, care nu le mai eliberează avize de  funcţionare.

„După sute de ani, meseria noastră, una dintre cele mai frumoase meserii tradiţionale rome, meseria de florar, este pusă în pericol. Unele primării din Bucureşti nu mai eliberează avize de funcţionare din cauza Primăriei Capitalei, care a oprit orice fel de avizare deoarece lucrează la un regulament pentru comerţul cu flori”, a declarat preşedintele Asociaţiei Florarilor şi Meseriilor Tradiţionale, Adrian Dincă.

170404_PROTEST_FLORARI_06_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Protestatarii reclamă faptul că lipsa avizelor pune în pericol sute de locuri de muncă şi obligă multe familii care se ocupă de comerţul cu flori să se gândească la plecarea din ţară.

„Uniunea Europeană şi statul român trebuie să promoveze condiţiile pentru a crea locuri de muncă pentru integrarea romilor în societate. Contrar acestor principii, în momentul de faţă, cu voie sau fără voie, se pun în pericol sute de familii. În această situaţie, atât noi cât şi copiii noștrii suntem nevoiţi să luăm în calcul plecarea din ţară şi, bineînţeles, să devenim asistaţii sociali ai Europei”, a mai spus Adrian Dincă.

O delegaţie a protestatarilor a plecat, în jurul orei 11.00, la sediul Primăriei Capitalei, pentru a semnala problemele cauzate de lipsa acestor avize de funcţionare.

Florarii vor să îi ceară primarului Capitalei să deblocheze avizele de funcţionare şi să fie luat în considerare şi punctul lor de vedere când se decide regulamentul comerţului cu flori în Bucureşti, aflat acum în lucru la municipalitate. 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri