Protest în fața Ministerului Justiției

Data publicării:
protest MJ

Consilierii de probaţiune protestează la această oră în fața Ministerului de Justiție. Zeci de protestatarii cer salarii mai mari şi condiţii de muncă mai bune. 

Circa 70 de consilieri de probațiune, din totalul celor 385 din toată țara, au venit astăzi în București pentru a protesta, spun ei, față de salariile prea mici, lipsa pazei la locul de muncă și condiții de muncă proaste. Protestatarii au pichetat timp de o oră Ministerul Justiției și la ora 13.00 vor pleca, în marș, spre Guvern. 

Oamenii spun că au aceste nemulțumiri de patru ani, însă nimeni nu i-a ascultat așa că au recurs la această metodă de presiune. Ei cer să le fie recalculate salariile, să lucreze în condiții mai bune de muncă și să aibă un sistem de pază mai bine pus la punct. Consilierii spun că activitatea lor este una periculoasă, deoarece au de-a face cu infractori periculoși, dar nu spun bine păziți. De asemenea, protestatarii au spus că majoritatea clădirilor în care lucrează sunt vechi, cu bulină roșie, ceea ce îi pune în pericol. 

Cei 385 de consilieri din toată țara au în grijă 70.000 de condamnați. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri