Protest într-unul dintre cele mai scumpe cartiere din București. Oamenii spun că primesc căldură cu porția

Data publicării:
protest aviatiei

Situație ireală în nordul Bucureștiului. În unul dintre cele mai scumpe cartiere în Capitală, oamenii primesc clădură cu porția. Bucureștenii au ajuns la capătul răbdării pentru că, spun unii dintre ei, problema persistă de 6 luni. Reprezentanții RADET spun însă că situația se va remedia peste două săptămâni. Este o promisiune făcută în timpul unui protest organizat de zeci de oameni în cartierul Aviației din București.

Este situația pe care o întâlnim într-unul dintre cele mai scumpe cartiere din București. În anul 2019, oamenii spun că în ultimele săptămâni apa caldă a devenit un lux.

Iată ce spun protestatarii:

„E vorba ca avem copii mici care trebuiesc spălați, să putem trăi. Nu poți să intri în baie și în cadă și să stai cu frică dacă îți vine apă caldă sau rece. Asta deja devine un stres.”

„Cu ligheanul, pur si simplu, curge un sfert de oră, 20 de minute, nu curge și o opresc și încalzesc la aragaz apa ca nu mai sunt sigur. Cât să plătesc apă rece, apă caldă și mă spăl cu apă de la aragaz”.

„Nu sunt sigur că se va rezolva. Eu, de exemplu, de 10 zile n-am avut apă caldă deloc. Încălzesc la aragaz. Nu mi se pare normal. Eu nu sunt român, vin din Serbia și m-am așteptat la condiții europene și astea nu sunt condiții europene”.

„Cu căldura te mai descurci. Mai ai un aer condiționat, un calorifer electric. Cu apă caldă..o pândași. Asta înseamnă costuri suplimentare, evident.”

Reprezentanții RADET spun că toată problema a fost cauzată de lucrările pe care le fac la Centrala din Grozăvești, cea care furniza apa caldă până de curând. Acum însă, apa vine din cealaltă parte a orașului, de la o altă centrală, iar până ajunge în nordul Bucureștiului, se răcește.

„Se funcționează sub parametrii pentru că suntem nevoiți să furnizam de la cel mai îndepartat CET posibil. Tot avaria e și asta. Noi plătim apa rece la preț de apă caldă. Nu este vorba de o avarie, nu e o conductă spartă. Nu plătiți apă caldă la preț de apă rece. Tot ce se contorizează la baza blocului este ceea ce plătește administrația. Acele contoare nu sunt niste simple apometre. Acele contoare țin cont și de debit și de temperatură.

Pe 15 noiembrie, în maxim 2 săptămâni, această lucrare se va finaliza și din acel moment se va face furnizarea din CET Grozăvești, și nu din CET Sud, cum se face acum. Din acel moment, toată zona Aviației va fi în parametri, atât ca apă caldă, cât și ca căldură ”, spune Adrian Gîtlan, director adjunct RADET.

Până atunci însă, bucureștenii trebuie să încălzească apă la aragaz și să spere că vremea de afară va ține cu ei.

Editor web: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri