Sari la conținut

Protest la Dacia față de măsurile fiscale: „Un guvern de comuniști!”

„Revoluția fiscală” i-a scos în stradă pe angajații uzinelor Dacia. 10.000 de oameni şi-au anunţat prezenţa la acţiunea de la Mioveni. Angajaţii contestă măsurile fiscale pe care Guvernul ar urma să le adopte miercuri.

„Un Guvern de comunişti! Huooo!!”, „Hoţii! Hoţii!”, „Jos Guvernul! Jos Guvernul!”, „Toţi pentru unu şi unu pentru toţi!” - au strigat protestatarii de la Mioveni.

„Ne e teamă că o să ne scadă salariile. De exemplu, luăm 20 de milioane, o să avem în jur, după câte s-a auzit, 16-17 milioane”, spune un protestatar.

„Normal că vor scadea, deci matematic, cu 16 la sută vor scădea! Noi sperăm să nu se ajungă până acolo. Hoţii din România, trebuie să îi dăm jos că nu se mai poate! Vrem să ne creştem copiii, vrem să muncim, vrem să avem salarii normale”, arată o femeie.

„Mulţi dintre noi nu au ce să pună pe masă şi ei se lăfăie în bani. Suntem conduşi de nişte hoţi, care ne mănâncă banii”, declară un alt muncitor.


Omenii sunt nemulţumiţi de propunerea privind transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, măsură care ar duce la diminuarea semnificativă a salariilor, cu sume între 175 si 825 lei, spun ei.

Pe lista nemulţumirilor mai sunt și alte puncte. Este vorba despre legea privind obligativitatea negocierii contractului colectiv de muncă şi autostrada Piteşti-Sibiu, a cărei construcție nu a început și pe care sindicaliştii o consideră vitală pentru industria auto, pentru că ar ajuta producţia Dacia.

La Mioveni sunt produse zilnic 1.324 de autoturisme. În primele 8 luni ale anului, Automobile Dacia a produs 200.000 de unități, în scădere față de ultimii doi ani.

Protestul a durat două ore și jumătate și la el au participat atât angajați ai Dacia, cât și cei ai mai multor producători de componente auto.

Pe aceeași temă