Peste 100 de mașini înconjoară Parlamentul în semn de protest față de un proiect controversat

Data actualizării: Data publicării:
170314_PROTEST_PARLAMENT_ROTI_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea_

Peste 100 de maşini înconjoară Palatul Parlamentului într-un protest declanşat de proiectul lui Călin Popescu Tăriceanu care prevede ca procurorul general şi procurorul-şef al DNA să nu mai fie numiţi de preşedinte, ci de Consiliul Superior al Magistraturii.

ACTUALIZARE. Peste 100 de maşini înconjoară Palatul Parlamentului în semn de protest față de proiectul lui Călin Popescu Tăriceanu, care va fi dezbătut, începând cu ora 15, în Parlament.

Urmăriți mai jos o galerie foto de la protest. Fotografiile au fost realizate de Octav Ganea, de la Inquam Photos.

170314_PROTEST_PARLAMENT_ROTI_00_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea_
170314_PROTEST_PARLAMENT_ROTI_00_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea_


Un protest faţă de proiectul prin care președintele și ministrul Justiției sunt excluși din procedura de numire a procurorilor-șefi a fost anunţat pe Facebook, manifestanţii intenţionând să înconjoare Palatul Parlamentului cu maşinile, motocicletele şi bicicletele.

rezist protest pe roti

Proiectul de modificare a statutului judecătorilor şi procurorilor, iniţiat de către Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit căruia preşedintele şi ministrul Justiţiei sunt excluşi din procedura de numire a şefilor DNA, DIICOT şi a procurorului general va fi discutat, marţi, în Comisia juridică a Senatului.

Marți, 14 martie, ora 13:00, ne strângem cu mașini, motociclete, biciclete în piața Constituției.

- La 13:30 plecam intr-un mars de 30 de minute în jurul Casei Poporului.

- Mergem în coloana, cu 10 km pe oră, claxonând.

- Pe partea dreaptă a mașinii, afișăm un mesaj, un banner care să fie vizibil de restul participanților la trafic care merg pe restul benzilor de circulație.

Așa, reușim să ne facem vocea auzită de către parlamentari și senatori care propun legi fără să le aducă în discuție publică”, se arată pe pagina evenimentului organizat de „Corupția ucide”.

 

Organizatorii spun că doresc să facă „un gest de nesupunere civică”, dând exemplu manifestaţiile asemănătoare din Cluj şi Arad, unde mai mulţi şoferi au blocat traficul, luna trecută, mergând pe şosea cu 10 kilometri pe oră, claxonând şi având lipite pe maşini afişe cu mesajele „#Rezist”, „Nu corupţiei”, „Jos penalii!” sau „Corupţia ucide. Susţinem proclamaţia România 2017”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri