Protestatari care încă se luptă cu rănile provocate de jandarmi: „Mai trebuie să stau trei săptămâni în casă”

Data publicării:
protestatar cu lapte

Apar noi mărturii ale celor care au avut de suferit la protestele din 10 august. Peste 200 dintre ei au obţinut certificate medico-legale care atestă rănile suferite în urma intervenţiei în forţă a jandarmilor.

Dinu Gîndu are 45 de ani şi este din Galaţi. A venit la un protest paşnic şi a fost şocat de turnura pe care au luat-o evenimentele din piaţă. Spune că a fost gazat de jandarmi chiar în timp ce încerca să salveze un alt manifestant.

„Am simţit pe cap, pe partea stângă, un jet. Am întors capul şi m-a sprayat încontinuu preţ de nu ştiu câte secunde, cu jet direct, foarte bine controlat, de pe ceafă, pe ochi, pe gură”, povestește Dinu Gîndu, protestatar rănit.

Bărbatul a rămas cu leziuni grave în zona capului.

A doua zi, bărbatul de 45 de ani a mers la Institutul „Mina Minovici” pentru a-şi scoate certificatul medico-legal.

Octavian, un tânăr de 35 de ani, merge acum în cârje după ce, în urmă cu două săptămâni, bucăţi dintr-o grenadă folosită de jandarmi i-au găurit piciorul.

Mai trebuie să stau vreo trei săptămâni în casă, o dată pe săptămână trebuie să trec ca să îmi dezinfecteze, să îmi schimbe bandajul. Trebuie să fie cineva responsabil pentru ce s-a întâmplat”, spune Octavian, protestatar rănit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri