Proteste cu valize în mai multe orașe din țară

Data actualizării: Data publicării:
protest cu valize legile justitiei_va vedem din sibiu `1

Politicienii puterii vor o justiţie care să-i protejeze, nu una care să facă dreptate, spun românii care au înfruntat, duminică seară, ninsoarea, ploaia şi frigul pe străzile Capitalei şi ale marilor oraşe din ţară.

În Bucureşti, manifestanţii care au mărşăluit între Piaţa Victoriei şi sediul Parlamentului s-au oprit în faţa Palatului Regal şi au ţinut un moment de reculegere. Au avut loc şi confruntări cu jandarmi, mai ales atunci când protestatarii au constatat că forţele de ordine îi aşteptau cu garduri metalice instalate pe troturarul de vizavi de Palatul Parlamentului. Acolo au rămas protestatari toată noaptea şi câţiva dintre ei au rezistat chiar până la această oră.

În alte orașe au avut loc proteste inedite. La Oradea au participat 300 de persoane, cu valize și pașapoarte în mâini. Le-au transmis politicienilor că au bagajele pregătite, pentru că vor pleca din ţară atunci când vor fi puse în aplicare modificările făcute legilor Justiţiei şi Codurilor Penale. Orădenii s-au adunat în fața Prefecturii, de unde au pornit în marș către sediul PSD.

La un protest similar au partitipat, la Sibiu, 500 de oameni. Ei s-au plimbat cu valizele pe trotuarul din faţa sediului PSD.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri