Prutul, singura soluție în fața secetei din județul Iași

Data publicării:
prutseceta

În judeţul, Iaşi n-a mai plouat de două luni, iar râurile mai mici, care alimentau localităţile au secat, spre disperarea oamenuilor.

Deși avem două râuri, seceta a doborât orice plantă. E ca în Ion Creangă, mori de sete”, spune Constantin Chirilă, primarul comunei Prisăcani.

Alertate de situaţia gravă din aceste localităţi, autorităţile au decis să repornească, de urgenţă, staţia de pompare de pe Prut.

Vom pune în funcțiune pompa de o capacitate mai mare, de 3.200 de metri cubi pe oră. În cel mai scurt timp, comunele din această zonă, de pe malul Prutului, vor fi alimentate cu apă”, a declarat Bogdan Abălași, subprefectul de Iași.

Este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când instalaţia este repornită, pentru că n-a mai fost secetă atât de mare. După atâta timp, repornirea s-a dovedit o misiune dificilă.

Am avut ceva probleme, au apărut câteva găuri în conductă”, a spus Cătălin Văleanu, șef Serviciu Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare.

Pentru că seceta a pârjolit și pășunile, autorităţile le-au dat voie oamenilor din zonele afectate să ducă animalele la păscut în păduri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri