Purtătorul de cuvânt al lui ÎPS Teodosie: Nu Biserica a umplut spitalele, ci colcăiala de interese enorme pe niște cârpe, numite măști

Data actualizării: Data publicării:
eugen tanasescu2
Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. Foto: Facebook

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului afirmă că nu adunările religioase sunt reponsabile pentru răspândirea noului coronavirus, ci aglomerațiile din transportul în comun și mall-uri, precum și faptul că măștile de protecție sunt, în proporție de 90%, „niște cârpe” prin care trece virusul.

Reacția purtătorului de cuvânt vine în contextul controversei stârnite de arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, care a neglijat recomandările autorităților și a chemat credincioșii la slujbă la Peștera Sfântului Andrei, deși zona este în carantină din cauza incidenței mari a infectărilor.

Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt, spune că măștile sunt „niște cârpe” care, în proporție de 90%, nu oferă nicio protecție.

„Nu-l scoateți vinovat pe IPS Teodosie, pentru că niște cinici v-au dat cârpe de doi lei, de s-au umplut spitalele.

Au apărut retorii care se agită irațional că "ce alegi, Peștera sau ATI?" și că IPS Teodosie incită la nerespectarea legii.

Le atrag atenția că-s orbi și surzi.

Credincioșii au fost purtați prin frig, ploaie, soare, după hatârul guvernanților, că vezi Doamne, e pericol la Biserică. Asta în vreme ce n-au fost probleme cu înghesuiala de prin metrou, mall-uri sau alte temple ale comerțului.

În vremea asta, nimeni nu răspunde că 90% (mai nou) din măștile puse "spre protecție" au fost niște cârpe. A trecut virusul prin ele ca deciziile guvernanților prin birouri, fără nici o opreliște.

Dar important e să supraveghem credincioșii cu elicoptere. Filtrele poliției sunt mai ceva ca măștile. În vreme ce SUA și Franța au anulat interdicțiile discriminatorii.

Nu Biserica a umplut spitalele, ci colcăiala de interese enorme pe niște cârpe, numite măști.

Pe care au tupeul să le și redenumească "acoperitoare faciale" doar ca să-și acopere, juridic, șmenul. În rest, vă lasă să le cumpărați ca păcăliții, că tot nu vă protejează.

Când expui populația la infectare, cu o cârpă neconformă în peste 90% (!!!)din cazuri, când transportul în comun e prima cale de transmitere a virusului și poți merge oriunde pe proprie răspundere, vii și repeți obsesiv că n-ai voie să mergi la o slujbă undeva în pădure...

Statul practică prea mult dubla măsură”, a scris Eugen Tănăsescu pe Facebook.

Înalt Prea Sfințitului Teodosie, confruntat cu pericolul în care îi pune pe enoriaşi la pelerinajul de Sfântul Andrei, a avut și el o reacție halucinantă. Întrebat ce se întâmpla dacă un credincios se îmbolnăvește de COVID-19 și moare, răspunsul a fost: „Dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu”.

Slujba de la peştera Sfântului Apostol Andrei s-a desfășurat luni în localitatea Ion Corvin din județul Constanța, cu participarea mai multor persoane din alte localități, deși nu aveau voie. Preoții de pe scena amenajată în aer liber nu au purtat măști de protecție și nu au respectat regulile de distanțare fizică. Prefectul județului Constanța a anunțat la Digi24 că au fost puțin peste 100 de persoane din afara localității cărora li s-a atras atenția că sunt pasibile de amendă.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri