RADET nu va opri apa caldă şi căldura în Drumul Taberei

Data publicării:
agerpres 19 10 2015 robinet calorifer calorifere
Foto: Agerpres

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că a dispus, sâmbătă, ca RADET să nu întrerupă furnizarea căldurii şi a apei calde în Drumul Taberei, la cererea Metrorex, aşa cum anunţase, vineri, regia de distribuţie a energiei termice. Totodată, Firea a cerut Corpului de Control al Primarului să efectueze o investigaţie în legătură cu solicitarea Metrorex către RADET de a sista trei zile căldura pe timpul iernii, scrie News.ro.

agerpres 19 10 2015 robinet calorifer calorifere
Foto: Agerpres

RADET nu va opri furnizarea apei calde şi a căldurii în cartierul Drumul Taberei (pentru imobilele din perimetrul străzilor Sibiu, 1 Mai şi Drumul Taberei), la cererea Metrorex, asa cum se anunţase ieri, informează Primăria Capitalei.

Reprezentanţii municipalităţii spun că primarul general a dispus efectuarea unei investigatii de către Corpul de Control al Primarului, în legătură cu solicitarea iniţială a Metrorex către RADET, de a sista trei zile agentul termic pe timpul iernii, pentru lucrări care trenează de peste trei ani.

"Ca primar general al Capitalei am considerat că ar fi fost normal ca aceste lucrări să fie executate în lunile de vară, deoarece alimentarea cu agent termic pentru încălzire şi apă caldă nu poate fi întreruptă în sezonul rece, fiind o componentă importantă a infrastructurii strategice nationale. Am obligaţia să mă asigur că fiecare acţiune care ar putea aduce atingere drepturilor locuitorilor Capitalei este bine argumentată şi susţinută de documentele necesare. Nu ne putem juca cu drepturile locuitorilor Bucureştiului. De aceea, am decis că RADET nu va întrerupe furnizarea agentului termic", a declarat Gabriela Firea.

Ea a mai arătat că va iniţia întâlniri periodice cu reprezentanţii Metrorex, ai Ministerului Transporturilor, sau cu cei ai altor instituţii care desfăşoară investiţii similare pentru a veni în sprijinul activităţilor, astfel încât să nu fie afectată nici continuitatea serviciilor publice.

RADET anunţase vineri că va întrerupe temporar furnizarea apei calde şi a căldurii pentru 111 blocuri din Drumul Taberei, la cererea constructorului Magistralei 5 de metrou, pentru efectuarea unor lucrări.

Întreruperea căldurii şi a apei calde în Drumul Taberei urma să aibă loc luni, începând cu ora 0.00, arăta RADET, care preciza că furnizarea agentului termic urma să fie reluată cel târziu marţi, la ora 8.30, în condiţiile în care reprezentantul constructorului ar fi estimat că lucrările vor avea un termen de execuţie de maximum 24 de ore.

Măsura înreruperii apei calde şi a căldurii ar fi urmat să afecteze locatarii unui număr de 111 blocuri situate în perimetrul străzilor Sibiu, 1 Mai şi Drumul Taberei (între intersecţia cu strada Braşov şi intersecţia cu strada Sibiu), potrivit regiei de distribuţie a energiei termice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri