Rafila, despre bărbatul din Reşiţa: Autorităţile române au fost notificate cu întârziere de 5 zile prin Sistemul de Alertă Rapidă al UE

Data actualizării: Data publicării:
University of Utah Researchers Work Toward Cure For Ebola Strains
FOTO: Getty Images

Autorităţile române au fost notificate, despre cazul bărbatului din Reşiţa, abia marţi, în 12 februarie, prin Sistemul de Alertă Rapidă al UE, deşi el a plecat din Germania în 7 februarie, a declarat la Digi24 Alexandru Rafila, de la Societatea Română de Microbiologie.

 "Faptul că a fost lăsat să vină în România, deşi în Germania a lucrat cu persoane infectate cu coronavirus, asta e o deficienţă şi trebuie corectată.

Din câte ştiu, autorităţile române abia ieri au fost notificate prin Sistemul de Alertă Rapidă al UE, adică în 12, deşi el a plecat din Germania în 7.

Am avut o întârziere de cinci zile.

Din fericire nu e infecţie cu coronavirus, dar el în 5 zile a intrat în contact cu persoane", a spus Rafila.

În legătură cu situaţia medicală a bărbatului, în cazul căruia analizele au arătat că are o rinită, Alexandru Rafila a explicat că el trebuie supravegheat, "nu chiar în carantină".

"Ar fi bine să stea în condiţii de izolare la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile, adică a intervalului recomandat de OMS", a adăugat Rafila.

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri