Raluca Turcan: Vom reajusta numărul de sporuri și cuantumul unor sporuri pentru angajații de la stat

Data actualizării: Data publicării:
Mai mulți angajati la un birou stau in fața unor calculatoare
Funcționari publici. Foto: Getty Images

Ministerul Muncii pregătește un proiect de lege ccare să reajusteze numărul sporurilor pe care le primesc angajații de la stat și cuantumul acestor sporuri, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Corectarea legii salarizării neunitare din sistemul public este o prioritate. Spun „neunitare” pentru că există o serie de inechități în sistemul de salarizare public. Pe această lege avem un grup de lucru format din profesioniști care vor finaliza o variantă de proiect de lege care va fi trimis în Parlament și care va fi discutat cu partenerii sociali, care se referă la plafonul sporurilor adăugate la salariul de bază. Proiectul va reajusta numărul de sporuri existente și de asemenea cuantumul unor sporuri pe care noi le acordăm în momentul de față. Unele dintre ele pot fi acordate în suma fixă, nu procentual raportat la salariul de bază”, a spus Turcan într-o conferință de presă.

De asemenea, în grila de salarizare vom reașeza salariile de bază într-o ierarhie așa cum prevedea legea inițială, dar care a fost distorsionată fie prin modificări legislative prin care unii au sărit etape fie prin decizii ale instanțelor”, a adăugat ea.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri