RATB: Solicităm majorarea tarifelor pentru a putea plăti datoria către ANAF. Prețurile sunt neschimbate din 2008

Data publicării:
tramvai 1 ratb transport in comun foto facebook RATB 04 08 2015

 

Foto: Facebook

Solicităm această majorare pentru a ieși din impasul cu ANAF. Am cerut creșterea tarifului pentru o călătorie de la 1,3 la 2 lei și a prețului abonamentului de la 50 la 75 de lei, iar din estimările noastre vom câștiga în jur de 4,2 milioane lei. Suma reprezintă plata lunară pentru datoria de peste 272 milioane de lei către ANAF, și care a fost deja eșalonată pe o perioadă de 5 ani. De asemenea, am solicitat acordarea gratuității doar pentru pensionarii a căror pensie nu depășește 1.500 de lei și numai în anumite intervale orare. Pensionarii vor circula contra cost în interval orar 8,00 — 10,00 și 17,00 — 19,00 și gratuit între orele 10,00 și 17,00”, a declarat pentru Agerpres directorul general al RATB, Vincențiu Daniel Antonescu.

Acesta a precizat că solicitarea înaintată CGMB este cea de-a treia din 2015 și a 15-a din ultimii ani. Prețul biletelor de călătorie cu mijloacele RATB a rămas neschimbat din anul 2008, când s-a obținut o creștere de la 1,1 lei la 1,3 lei/călătorie.

„Noi am tot solicitat în ultimii ani majorarea tarifelor de călătorie, nu doar acum din cauza controlului ANAF, ci pentru a oferi condiții de transport așa cum ar trebui și a putea scoate în traseu mai multe mijloace imobilizate. Toate acest eforturi s-ar putea face prin actualizare de tarif. Cred că în ultimii ani am avut pe puțin 15 solicitări de majorare de tarife, iar numai în ultimul an am avut trei solicitări către Consiliul General al Municipiului București, ultima la finele lunii iulie”, a mai spus Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri