Război între două firme de salubritate, la Râmnicu Vâlcea

Data publicării:
gunoi

Primăria a reziliat contractul cu vechea firmă încă din 2011, dar compania a dat în judecată municipalitatea, iar procesul a fost câştigat de autorităţi abia în acest an. Luna trecută, primăria a organizat o licitaţie şi a desemnat o nouă firmă care să se ocupe de salubrizare. Doar că fosta societate continuă să adune gunoiul din oraş.

Conform unei decizii a Consiliului Local Vâlcea, toate asociaţiile de proprietari din oraş sunt obligate să încheie contracte doar cu firma desemnată de primărie. Chiar şi aşa, fosta firmă încearcă să îi momească pe administratorii de bloc să încheie contracte cu ei.

Pentru a lămuri situaţia, primăria a trimis scrisori tuturor asociaţiilor din oraş. Dar şi plângeri la Poliţie şi Parchet faţă de fosta firmă.

Alina Teodorescu, purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea: „Au fost depuse mai multe sesizări care privesc aceleași aspecte, cercetările sunt în curs de desfășurare fiind efectuate cercetări sub aspectul infracţiunilor de furt și înșelăciune”.

Firma acuzată se apără şi susţine că vina ar fi, de fapt, în curtea Primăriei: „Încalcă grav, în mod repetat, prevederile din regulamentul serviciului public de salubrizare al municipiului Râmnicu Vâlcea”.

Cât priveşte noua firmă, actele încheiate cu Primăria îi dau dreptate.

Cele două firme au şi alte probleme în ograda proprie. Patronii lor sunt cercetaţi de poliţie şi DNA pentru diverse ilegalităţi. Unul dintre ei este dat în urmărire internaţională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri