Nicolae: Sunt dezamăgit de mama mea. Nu cred că bunicul a decis să nu ne mai vedem

Data actualizării: Data publicării:
nicolae principe

Fostul principe Nicolae se declară dezamăgit şi profund îndurerat de încrâncenarea membrilor Casei Regale, precum şi a mamei sale, apreciind că ar fi nobil ca într-un astfel de moment să toţi să dea dovadă de respect şi să treacă „peste cine ştie ce ambiţii personale”.

„Sunt deazmăgit şi profund îndurerat de încrâncenarea membrilor Casei Regale şi a mamei mele, de uşurinţa şi de lipsa de respect cu care aceştia aruncă efectiv către presă nişte comunicate agresive, defăimătoare şi nejusitificate, acum, în aceste momente în care ar fi nobil să dăm dovadă de respect şi să trecem peste cine ştie ce ambiţii personale”, scrie fostul principe într-un comunicat de presă postat pe contul său de Facebook.

El îşi exprimă regretul că aceste comunicate ale Casei Regale, mai ales în aceste momente, „lezează profund” imaginea a ceea ce ar trebuie să însemne Casa Regală a României.

Nicolae reia afirmaţiile făcute după incidentul din Elveţia în care a vrut să pătrundă în reşedinţa regelui pentru a-l vedea, că a vrut doar să îşi vadă bunicul şi că a vrut doar să-şi ia rămas bun, susţinând că nici măcar în perioada exilului nu au fost despărţiţi şi exprimă îndoieli în legătură cu faptul că regele Mihai ar fi cel care nu vrea să îl vadă.

„Regret enorm că aceste comunicate de presă ale Casei Regale lezează profund, mai ales în aceste momente grele, imaginea a ceea ce ar trebui să însemne Casa Regală a României, a istoriei acesteia, a valorilor morale și a ținutei demne pe care bunicul meu și înaintașii lui au încercat mereu să le trăiască și să le păstreze. Eu, Nicolae, am vrut doar să îmi văd bunicul și să îmi iau rămas bun, într-un mod liniștit, respectuos, așa cum este creștinește. Nu am fost lăsat nici acum, nici în alte dăți când am vrut să îl văd. Nici măcar în perioada exilului, noi, bunic și nepot, nu am fost despărțiți și amândoi am prețuit această legătură de sânge. Cunoscându-l atât de bine, nu cred că el este cel care a decis ca noi să nu ne mai vedem. Dimpotrivă, știu că și-ar fi dorit mult”, a scris nepotul fostului suveran pe Facebook.

„Le reamintesc tuturor că iubirea şi respectul unui popor se câştigă, nu se obţin cu forţa”, îşi încheie fostul principe comunicatul.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri