RCA 2015. Reguli noi pentru polițele RCA 

Data publicării:
rca 2

Decizia vine după ce premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, au cerut soluţii pentru ca şoferii cu vârste sub 25 de ani să nu mai plătească cele mai mari poliţe.

Această modificare ar însemna, teoretic, un prim pas spre ieftinirea poliţelor RCA. Tariful de bază este unul dintre motivele invocate de companiile de asigurări pentru scumpirea poliţelor RCA. Firmele de asigurări motivau că ieftinirea poliţelor ar fi însemnat modificarea tarifelor de primă. 

Decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară de a flexibiliza regulile de stabilire a preţurilor pentru RCA vine după ce, la începutul acestei luni, mai multe companii de asigurări au scumpit poliţele RCA.

În cazul şoferilor tineri s-a ajuns chiar la creşteri de 30 la sută faţă de toamna trecută. Practic, un şofer din Bucureşti, de 25 de ani, cu maşină nouă, ar plăti o poliţă care ajunge chiar la 5.100 de lei pe an.

ASF urmează să anunţe în februarie şi alte măsuri pentru reducerea diferenţelor mari care există în prezent între poliţele plătite de şoferii cu experienţă şi cei tineri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri