Reabilitare cu întârziere la liceul care a dat doi laureați ai premiului Nobel

Data publicării:
liceul nikolas lenau timisoara

Anul trecut a fost deschis şantierul în Liceul Lenau şi n-ar mai fi mult de lucru. S-au renovat cele 18 clase, sala de spectacole, s-a montat un lift și s-au înlocuit instalațiile sanitare.

În schimb, faţada clădirii din centrul istoric al Timişoarei nu a mai fost refăcută din 1970. Atunci se împliniseră 100 de ani de la ridicarea liceului şi s-au făcut lucrări de întărire a structurii de rezistenţă. În 2009, municipalitatea a beneficiat de o finanțare germană, de 700.000 de euro, de la Banca de Credit pentru Reconstrucție și Dezvoltare a Germaniei.

Elena Wolf, directorul Liceului Teoretic Nikolaus Lenau din Timișoara: Finanțarea de la Banca KfW este pierdută. Din păcate vor fi retrași pentru că până în 2015 nu au fost folosiți și nici sprijin de la Ministerul Finanțelor nu a fost.

După 45 de ani în care a avut aceeași înfățișare, în 2013 s-a început reabilitarea fatadei liceului, însă un an mai târziu firma contractată a întrat în faliment. În tot acest timp s-a reușit înlocuirea unor geamuri și reabilitarea acoperișului”, transmite corespondentul Digi24 Raluca Popa.

Elena Wolf, directorul Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau" din Timișoara: Pe fațadă, din 2009 până în 2015 evoluția a fost mai distructivă, iar gradul de deteriorare a faţadei este mai ridicat decât s-a prevăzut în proiect, astfel că pe parte de fațadă nu va putea fi finalizat.

Reprezentanții primăriei dau asigurări că acest lucru nu se va întâmpla și că lucrările la fațadă vor continua la anul.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei: S-au făcut lucrări de consolidare a fundației și s-a înlăturat tencuiala de pe clădire, se vor schimba geamurile în perioada imediat următoare și tencuiala nouă probabil se va face la primăvară.

Dacă actualul termen pentru finalizarea lucrărilor din interiorul liceului va fi respectat, elevii ar putea să se întoarcă în clădirea renovată după vacanța de iarnă, adică din 11 ianuarie. Renovarea interiorului clădirii a costat peste 5 milioane de lei, fonduri europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri