Reabilitarea unui colegiu din Timișoara, sac fără fund

Data publicării:
timis

Liceul Loga din Timişoara arată ca un imens şantier. Clasele sunt pline cu moloz, iar în locul elevilor - sunt muncitori. Lucrările de reabilitare au început în 2014 şi ar fi trebuit să se încheie la sfârşitul anului trecut. Ceea ce nu s-a întâmplat, din cauza nenumăratelor greşeli din proiect! Anul trecut s-a descoperit că specialiştii au prevăzut reabilitarea a doar două etaje, deşi clădirea are patru. Şi nu sunt singurele probleme.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei: „O mulțime de lucrări care nu au fost prinse de proiectant, nu au fost anticipate, s-a descoperit nevoia lor din mers, unele sunt erori de proiectare, scăpări crase ale proiectanților”.

Deși în proiect nu a fost inclusă reabilitarea scărilor vechi de aproape un secol, a fost prevăzută construcția a două lifturi.

Ghizela Fuioagă, directorul Colegiului Național „C.D. Loga” Timișoara: „Au fost montate inițial câteva uși foarte mici, xeroxul mare pe care îl avem actualmente nu ar fi încăput în secretariat. Tot geamurile vechi au fost montate”.

Firma care a făcut proiectul de reabilitare nu e de găsit ca să-şi explice deciziile. Cei peste 1.000 de elevi, care au fost mutaţi să înveţe în altă clădire acum mai bine de un an, s-au săturat de scuze.

Proiectul pentru obținerea finanțării europene a fost făcut în 2008 şi era estimat la şapte milioane de lei. Potrivit documentului, primăria suporta toate cheltuielile şi, dacă se încadra în termene, putea deconta toţi banii de la Uniunea Europeană. A primit doar cinci milioane de lei, aceasta fiind valoarea lucrarilor de până acum, estimată de funcţionarii Uniunii Europene. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri