Reacția lui Liviu Dragnea în cazul tinerei rămase fără pensie de invaliditate pentru că a scris o carte

Data publicării:
170714_dragnea_ZIUA_FRANTEI_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele PSD Liviu Dragnea reacționează în cazul tinerei cu scleroză multiplă care a rămas fără pensie de invaliditate pentru că a scris o carte. Cazul Laurei Florescu a suscitat un val de revoltă și comentarii pe rețelele de socializare.

Liviu Dragnea spune, într-o postare pe Facebook, că legea este imperfectă şi promite că va fi modificată.

„Legea e imperfectă, nu cuprinde toate situaţiile posibile. Aşa sunt legile, limitate, asta e natura lor. Legea asta trebuie modificată. Ideea ce stă în spatele legilor este să ajute cetăţenii, nu să le provoace neplăceri. Aşa că vom modifica această lege proastă”, a scris Liviu Dragnea, ca răspuns la o postare pe Facebook.

M-am gândit să scriu o carte, eu scriu de mult timp poezii, de când m-am îmbolnăvit și toată lumea zicea: Scrie o carte! Zic: OK și am scris o carte. Nu m-am îmbogățit, din contra, trebuie să dau banii înapoi. Pentru că eu nu am drept de muncă și am făcut venituri necuvenite, mi se oprește pensia pe luna în care am luat banii pe carte”, a explicat Laura Florescu pentru Digi24.

În luna iunie, editura i-a virat în cont 260 de lei pentru drepturi de autor, sumă care înseamnă 10% din vânzarea celor câteva sute de cărți ale ei.

Pentru funcționarii Casei Județene de Pensii Suceava, acești bani reprezintă sume încasate necuvenit, pentru că în actele din dosarul său de pensii scrie că femeia de 37 de ani este în incapacitate totală de muncă.

De aceea, vineri, femeia a primit o notificare prin care este somată să returneze pensia de boală de 520 de lei pe care a primit-o în luna iunie.

Oamenii s-au mobilizat şi vor să iasă marți în stradă pentru a susține cauza Laurei, dar și pentru a cere schimbarea legii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri