Reacţia Patriarhului Daniel la OUG şi proteste

Data actualizării: Data publicării:
patriarhul daniel
Foto: basilica.ro

În contextul lumii de astăzi, frământată de neînțelegeri și războaie, este nevoie mai mult ca oricând de făcători de pace, adică de toți aceia care pot preveni sau aplana conflictele între oameni, în societate sau între popoare, afirmă patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, într-un „Îndemn la rugăciune”.

patriarhul daniel
Foto: basilica.ro

„Adesea există violență și tulburare și pentru că oamenii nu mai adună în sufletul lor pacea care vine de la Dumnezeu și care pacifică patimile egoiste ca abuzul de putere și de profit material fără limite. Să ne rugăm mai intens lui Dumnezeu, Maicii Domnului și tuturor sfinților care au fost făcători de pace să aducă pace, ocrotire și armonie în familie, în societate și, mai ales, între popoare în lumea de astăzi”, spune patriarhul Daniel, în mesajul postat pe pagina de Facebook a Agenției Basilica.

Potrivit acestuia, „pacea și bucuria sunt două daruri Dumnezeiești care trebuie primite cu recunoștință, ele trebuie căutate și cultivate”.

„Când omul nu mai are pace în suflet, în familie, când nu mai există pace în societate, toate se tulbură, toate se întristează, ajung în stare de confuzie. Dar pacea Dumnezeiască este armonia pe care Duhul Sfânt o construiește în sufletul omului, făcându-l să se uite la sine, în iubirea lui Dumnezeu și în iubirea față de semeni”, arată patriarhul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri