România NEbunul simţ. Cum trebuie să reacționăm dacă suntem agresați în trafic

Data actualizării: Data publicării:
agresiune trafic

Nimicurile neplăcute” din viaţa de zi cu zi: întâmplări mărunte, multe care ne irită, ne derajnează, ne stresează. Şi cu care ne-am obişnuit atât de mult încât au devenit nefiresc de... fireşti. „România NEbunului simţ" este un proiect Digi24 prin care ne propunem, în primul rând, să vorbim cu onestitate despre aceste lucruri aparent nesemnificative care ne pot schimba şi strica ziua, săptămâna, concediul. Le vedem, apoi încercăm să înţelegem de ce. De unde vin agresivitarea, neglijenţa, nepăsarea NEbunul simţ.

 

„Ştim cu toţii că traficul este uneori o junglă, din păcate. Vedem prin ce experienţe au trecut telespectatorii şi, ca să nu rămânem doar cu constatarea, un doctor în psihologie, care este şi specialist în condus defensiv, ne învaţă în scurt timp să evităm situaţiile neplăcute”, relatează Dana Gonț, jurnalist Digi24.

Trei mașini parcate au blocat practic trotuarul de pe strada Barițiu, artera aflată în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca. Acest lucru se întâmplă în contextul în care, în imediata vecinătate, se află un parking și mai multe parcări special amenajate.

Un camion încărcat cu lemne blochează intenţionat şi repetat traficul, merge în zig-zag și blochează depăşirile, formând o coloană de mașini în spatele lui.

Sunt numeroase mașini parcate pe locurile destinate persoanelor cu handicap.

Iar agresiunile în trafic devin întâmplări de zi cu zi.

Acestea sunt doar câteva dintre cazurile semnalate de telespectatorii Digi24.

Cum ne afectează aglomerația din trafic? De ce devin șoferii agresivi? Ce trebuie să facem dacă suntem agresați la volan? Aflați din materialul video atașat, de la un doctor în psihologie, specialist în condus defensiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri