Recomandările Poliţiei pentru noaptea de Revelion

Data actualizării: Data publicării:
politisti, masina de politie_fb politia romana (1)

Poliţia Română transmite mai multe recomandări pentru români, care în aceste zile sunt preocupaţi de pregătirile pentru Revelion, scrie News.ro.

Recomandările poliţiştilor:

- În locurile publice, la piaţă, în magazine, aveţi grijă de bunurile dumneavoastră! Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi! La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei!

Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri”, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni!

- Pentru protecţia autovehiculului, atunci când parcaţi, nu uitaţi să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi că l-aţi încuiat. Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare.

- Când aţi pornit maşina pentru a se încălzi, nu vă îndepărtaţi de ea. Nu o lăsaţi pornită şi neasigurată nici pentru câteva momente, pentru a face cumpărături mărunte sau în staţiile de alimentare.

- Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice. Comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de starea de ebrietate!

- În mijloacele de transport în comun, fiţi vigilenţi şi atenţi faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră.

- Acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le primiţi în casă! Uneori, infractorii joacă anumite roluri (colindători, persoane care livrează colete, angajaţi ai unor furnizori de servicii etc.), aşa că fiţi vigilenţi.

- Obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, ca să nu trădeze că sunt singuri acasă!

- În noaptea de Revelion, fiţi atenţi pentru a preveni accidentele cauzate de folosirea articolelor pirotehnice artizanale, a celor din categorii de risc ridicat sau de neluarea unor măsuri de siguranţă atunci când sunt utilizate articolele pirotehnice.

- Achiziţionaţi  obiectele pirotehnice permise de lege, doar de la societăţi autorizate.

- Păstraţi o conduită calmă în trafic şi la evenimentele publice organizate în oraş! 

Peste 8.000 de poliţişti, cu aproape 4.000 de autospeciale şi peste 100 de câini de serviciu vor asigura ordinea publică în aceste zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
Facebook_GettyImages-453248108
Ce nu trebuie să postezi pe Facebook, de Paşte
170201_PIATA_VICTORIEI_PROTEST_VIOLENTE_00_INQUAM_Octav_Ganea
Recomandările Poliției pentru protestatari
elevi scoala
Elevii reîncep şcoala. Recomandările poliţiei
Partenerii noștri