Recrutări pentru primul Combinat Social din România: Primii angajaţi vin din rândul disponibilizaţilor de la Mechel Câmpia Turzii

Data publicării:
mechel campia turzii sursa foto digi24

Joi, la Cluj Napoca, încep recrutările pentru primul Combinat Social din România. În prima fază, vor fi angajaţi 180 de foşti lucrători ai Mechel Câmpia Turzii, care vor începe munca la noul combinat în ianuarie 2014. Startul recrutărilor se dă la ora 10:00, la Cluj Arena, în prezenţa ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu.

Foto: Mediafax

Timp de două zile, specialişti în resurse umane vor decide care dintre cei peste 700 de foşti angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii, concediaţi în toamna anului 2012, vor face parte din echipa care va activa la combinatul social.

Proiectul este realizat cu fonduri europene, 6,4 milioane de euro, bani cu care vor fi amenajaţi peste 8000 de metri pătraţi, spaţiul în care angajaţii vor produce într-o primă fază echipamente sportive de iarnă.

Dacă în urma recrutărilor vor fi angajate 180 de persoane, pe parcursul anului viitor vor mai fi angajaţi alţi 70 de oameni. Aceste 250 de locuri de muncă nu rezolvă însă în totalitate problemele legate de şomaj din Câmpia Turzii. Din 2012 până acum, peste 1700 de persoane au fost concediate de la Combinatul Mechel. Tocmai de aceea, ministrul Mariana Câmpeanu va trebui să ofere şi alte soluţii pentru remedierea acestor probleme.

Combinatul social este cel mai mare angajator care îşi deschide porţile în Câmpia Turzii după 1989. Pentru fiecare loc de muncă nou creat, Uniunea Europeană a oferit o subvenţie de 15.000 de euro, prin intermediul Fondului European pentru Ajustarea Efectelor Globalizării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri