Sari la conținut

Rectificare din partea lui CTP, după o intervenție la Digi24

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit joi seara, la Digi24, despre analfabetismul funcțional care se întâlnește uneori și în presă și și-a argumentat ideea cu un exemplu luat dintr-un articol pe care, în mod eronat, l-a atribuit site-ului digi24.ro. Ulterior, jurnalistul a făcut rectificarea de rigoare printr-o postare pe contul de Facebook.

Blasfemie și prostie – Adevărul, nu Digi 24

În emisiunea de astă-seară cu dl Cosmin Prelipceanu, am comentat un articol despre reminiscențe comuniste sub formă de statui și nume de străzi, mai exact despre „blasfemia” situării liceului denumit Nichita Stănescu pe strada Lucrețiu Pătrășcanu. Adică, un martir anticomunist, cum ar veni, pe strada unui comunist. Ceea ce nu e o blasfemie, e o prostie. 
Fac însă o necesară corectură: articolul nu aparține site-ului Digi24, este creația site-ului Adevărul”, precizează Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul combătuse în emisiunea ideea unui Nichita Stănescu anticomunist și arătase, cu exemple și citate din creația poetului, că acesta a susținut regimul Ceaușescu. Iată intervenția lui Cristian Tudor Popescu: