Rectorul Universității de Vest Timișoara: Incendiul din Complexul Studențesc, semnal de alarmă asupra haosului urbanistic din zonă

Data publicării:
marilen pirtea - 5436884-Mediafax Foto-Adi Piclisan

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest Timișoara FOTO: Mediafax Foto

„În primul rând, sunt bucuros că incendiul nu a produs victime omenești. Însă, data viitoare se poate să nu mai avem asemenea noroc. Spun… data viitoare… pentru că asemenea incidente se pot petrece în orice moment în Complexul Studențesc dacă este să ne îndreptăm atenția asupra haosului urbanistic instituit în zonă. Tarabe, tonete, barăci și corturi care cu greu le poți numi spații de alimentație publică, tronează la fiecare colț de alee și, în unele cazuri, chiar în mijlocul acestora”, spune Marilen Pirtea într-un comunicat transmis presei.

Incendiu de proporții în complexul studențesc din Timișoara. Trei restaurante s-au făcut scrum

Rectorul spune că este greu de imaginat cum astfel de inițiative comerciale obțin avize de funcționare: „Rămân mereu surprins să văd cum localuri insalubre, fără nici un respect arhitectural și cu grave deficiențe de protecție, răsar peste noapte, pentru ca mai apoi să aflăm ca ard la doi metri de cămine și pun în pericol viața studenților. Dincolo de riscul privind siguranța publică scos în evidență de incendiul de astăzi, există, în orice moment, un risc de sănătate publică”, avertizează Marilen Pirtea.

Universitățile care dețin spații de cazare în Complexul Studențesc au drept de administrare doar asupra unui singur metru distanță de la pereții căminului, mai precizează comunicatul rectorului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri