Redescoperă Bucureștiul curățenia de primăvară? Firea spune că există o strategie coordonată de PMB

Data publicării:
gabriela firea captura

Gabriela Firea a vorbit în ședința de marți de la Primăria Capitalei despre plombarea gropilor apărute în carosabil pe timpul iernii și despre reabilitarea unor artere de circulație. De asemenea, primarul general a vorbit despre curățenia de primăvară, care, admite, nu este făcută foarte bine, deși există o strategie la nivelul municipiului. Edilul a insistat să transmită celor care se ocupă de curățenie să aibă în vedere nu doar zonele centrale ale Bucureștiului, ci și cele periferice.

Gabriela Firea: Au fost identificate 800 de gropi, s-a acționat deja la 600, dar încă sunt în continuare de reparat, de reabilitat. Fac apel la toate instituțiile din subordinea Consiliului General, la colegii noștri de la sectoare să ne transmită în continuare, poate există și alte gropi care nu au fost identificate de noi, deși controalele au fost minuțioase.

Îi rugăm și pe cetățeni să nu ezite să ne informeze, măcar să avem o dublă informare, pentru a putea să acționăm în teren și pentru a putea nu doar să plombăm, ci și să reabilităm acele suprafețe de carosabil.

Telefonul nostru non-stop este 0800.800.868.

Începând cu jumătatea lunii martie vor începe lucrări extinse de reabilitare a carosabilului. Așa cum știți, pe perioada iernii se pot face doar intervenții punctuale.

Aș vorbi și despre marcajele rutiere care au nevoie de împrospătare. Nu este vorba doar despre aspect, ci este vorba și despre siguranța în trafic a cetățenilor.

Din nefericire și la acest capitol putem să vorbim despre cât de nefastă este actuala legislație privind achizițiile publice. Administrația străzilor a organizat o licitație pentru marcaje rutiere, a fost contestată, au urmat alte proceduri permise de legislație de asemenea contestate, astfel că nu putem să avem un contract pentru executarea acestor lucrări.

În ceea ce privește curățenia... Cred că toți cetățenii înțeleg că un obiectiv de infrastructură, un obiectiv mare de investiții durează. Nu cred că cetățenii se mai lasă păcăliți de opoziția din Consiliul general care vrea ca în doi ani și jumătate primarul să facă tot ce nu au făcut alții în 20 de ani. Dar, în ceea ce privește curățenia este normal să existe o exigență aparte, pentru că ea poate să se realizeze direct și conform strategiei de salubritate pe care o avem la nivelul municipiului. Primăria Capitalei coordonează și monitorizează salubrizarea din Capitală, dar responsabilitatea directă revine operatorilor de salubritate care au contracte cu primăriile de sector.

Din verificările pe care le-am făcut sunt convinsă că aceste companii fac eforturi susținute, dar e clar că mai trebuie. Mai trebuie muncit, mai trebuie insistat, mai trebuie reglat programul de acțiuni.

Din dorința de a trăi cu toții într-un oraș curat, aerisit, frumos, din păcate nu ne iese de fiecare dată. Se face curățenie mai mult pe zona centrală, iar la periferie se uită. Cetățenii nu sunt de două niveluri. Cetățeni de nivelul 1 din centru și de nivelul 2 de la periferie. Toți au nevoie să trăiască într-un oraș curat.

Nu ne vom ocupa cu panseluțe care costă doi lei și PMB dă pe ele 10 lei, se fac intervenții pentru toaletarea copacilor, sunt convisă că trebuie să se facă astfel de lucrări, am primit fotografii de la cetățeni care mă îndreptățesc să cred că unele lucrări au fost efectuate greșit, să nu lăsăm arbori care la prima adiere să devină pericol, dar să nu omorâm pur și simplu copacii, încă o dată mare atenție!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri