Sari la conținut

Reducere de 50% la transport pentru elevi, după ce Radu Mazăre a fost reclamat la DNA

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, vineri, la şedinţa Consiliului Local, că săptămâna trecută a propus două variante reprezentanţilor Consiliului Judeţean al Elevilor pentru subvenţionarea abonamentelor la transport în comun pentru elevii constănţeni.

Astfel, prima variantă era ca toţi elevii, indiferent de venitul părinţilor, să beneficieze de o reducere de 50 la sută la abonamentele la transportul în comun, iar cea de-a doua variantă prevedea ca de subvenţie să beneficieze doar elevii ai căror părinţi au venituri de până la 1.800 de lei pe membru de familie, în timp ce copiii ai căror părinţi câştigă salariul minim pe economie să aibă gratuitate la transportul în comun.

Mazăre a precizat că elevii au optat pentru prima variantă, iar acest proiect a fost adoptat în şedinţa CL de vineri.

De asemenea, consilierii au decis ca elevii orfani să beneficieze de gratuitate la transportul în comun. Şi persoanele cu handicap uşor şi mediu vor circula gratuit.

Asociaţia Elevilor din Constanţa, care la începutul lunii februarie a depus o plângere penală pe numele lui Radu Mazăre pentru abuz în serviciu pentru că a nu a acordat subvenţia la transportul în comun pentru toţi elevii în ultimii ani, arată, într-un comunicat de presă, că demersurile iniţiate de membrii asociaţiei au dat roade.