Referendumul pentru familia tradițională. Apelul unor organizații unioniste pentru moldovenii cu cetățenie română

Data publicării:
cabine vot cu alegatori
Foto: Agerpres

Asociațiile unioniste din Republica Moldova îi îndeamnă pe moldovenii care au cetățenie română să voteze la referendumul pentru redefinirea familiei, relatează Agora.md. Unioniștii spun că PSD nu are nicio legătură cu acest referendum. Drept răspuns, comunitatea LGBT din Republica Moldova recomandă boicotarea lui.

TIMISOARA - ALEGERI PARLAMENTARE - ALINA GORGHIU
Foro: Inquam Photos

Unioniștii, reprezentați la conferință de Vlad Bilețchi, Pavel Vintilă, Ion Jalbă și Oleg Chicu, au declarat că moldovenii sunt datori să iasă la acest plebiscit.

„Am primit cetățenia pentru a ne implica și a fi parte a poporului român. Trebuie să votăm potrivit propriei convingeri, pentru viitorul României”, a spus Oleg Chicu, reprezentant al Blocului Unității Naționale, într-o conferință de presă.

De asemenea, Pavel Vintilă, reprezentant al organizației Noua Dreaptă Basarabia, a spus: „Ieșiți la referendum indiferent dacă vreți să votați da sau ba. Unul din motivele boicotării ar fi că referendumul ar fi organizat de Liviu Dragnea, liderul controversat al PSD. PSD nu are nimic de a face cu acest referendum, întrucât asta au decis trei milioane de români semnatari, de Coaliția pentru Familie.”

Coordonatoarea de programe a Centrului GENDERDOC-M, Angela Frolov, a spus că „acest referendum este unul de răspândire a urii”.

„Deja este înregistrată o creștere a numărului crimelor de ură îndreptate împotriva persoanelor homosexuale. Nu ajutați la multiplicarea urii și violenței. Noi vă îndemnăm să boicotați acest referendum, boicotul este mai eficient decât votul „Nu””, a spus Frolov.

Citiți mai mult pe Agora.md.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri