Refugiații ucraineni nu mai pot intra în România cu animale de companie fără dovada vaccinării

Data publicării:
refugiat ucrainean cu un catel in brate
Odată cu începerea invaziei ruse, sute de mii de cetățeni ucraineni și-au părăsit casele și au trecut prin România. Unii au venit inclusiv cu animalele de companie. Foto: INQUAM Photos/Alexandru Busca

Agenția Sanita-Veterinară (ANSVSA) anunță că de la 1 mai a eliminat o excepție de la regulile de circulație, excepție pusă în practică anul trecut, ceea ce înseamnă că refugiații ucraineni de război nu vor mai putea introduce în România animale de companie fără certificat de vaccin antirabic, potrivit unui comunicat de presă.

„Astfel, începând cu data de 1.05.2023, România revine la aplicarea prevederilor Regulamentului (UE) 576/2013, respectiv ale Regulamentului (UE) 577/2013, inclusiv obligația prezentării dovezii efectuării testului de titrare a anticorpilor antirabici. În contextul situației excepționale din Ucraina și pentru a veni în sprijinul cetățenilor care se refugiau din calea războiului însoțiți de animalele de companie, România a permis intrarea acestora pe teritoriul național în condiții excepționale”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Odată cu începerea invaziei ruse, sute de mii de cetățeni ucraineni și-au părăsit casele și au trecut prin România. Unii au venit inclusiv cu animalele de companie.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri