Regulamentul de taxi, contestat în instanţă

Data actualizării: Data publicării:
London Black Cab Drivers To Protest Over Uber Taxis
LONDON, ENGLAND - JUNE 02: The light for a vacant taxi in Westminster on June 2, 2014 in London, England. The controversial mobile application 'Uber', which allows users to hail private-hire cars from any location, is opposed by established taxi drivers and currently serves more than 100 cities in 37 countries. London's black cabs are seeking a High Court ruling on the claim that the Uber software is breaking the law by using an app as a taxi meter to determine rates. (Photo by Oli Scarff/Getty Images)

Nicuşor Dan a atacat la tribunal hotărârea prin care Primăria Capitalei reglementează serviciul de taximetrie. Acesta susţine că decizia întoarce oraşul în urmă cu zeci de ani, iar clienţii nu au nimic de câştigat. În replică, Gabriela Firea îl atacă dur pe Nicuşor Dan, despre care susţine că încurajează companiile de ride-sharing să facă evaziune.

La mai puţin de o lună de când Primăria Generală a Capitalei a interzis aplicaţiile de transport pentru persoane, Nicuşor Dan a cerut judecătorilor anularea deciziei.

Nicuşor Dan - fost consilier general: „Această hotărâre, în mod evident, avantajează dispeceratele de taxi, ştiţi, acelea clasice de stai 10 minute la telefon şi asculţi o muzică, care văd în aplicaţii o concurenţă la care evident că nu pot să facă faţă”.

Edilul general nu dă înapoi şi spune că doar clienţii sunt avantajaţi de noul regulament.

Gabriela Firea - primarul general al Capitalei: „Nu putem să oferim un serviciu cu o altă denumire, doar ca să eludăm legea şi să nu plătim taxe şi impozite. Nu oricine de pe stradă vine, îşi pune o aplicaţie şi omoară un om. Şi pe urmă zece bloggeri înjură primarul general.”

Mai mult, Gabriela Firea îl acuză pe fostul adversar din cursa pentru primărie că vrea să protejeze firmele nelicenţiate.

Gabriela Firea: „Astfel de persoane care altfel merg în Piaţa Victoriei şi spun că vor să îi dea jos pe penali şi pe cei care încalcă legea, exact ei sunt fanii cei mai mari ai celor care încalcă legislaţia şi care nu plătesc taxe şi impozite”.

Nicuşor Dan: „Mă măguleşte faptul că doamna primar general se interesează de persoana mea. Dacă primăria vrea să reglementeze cu adevărat aceasta activitate să se uite după taximetriştii pirat care bântuie”.

La ordinul primarului general, taximetriştii au fost verificaţi în noaptea de Revelion. Din 94 de şoferi, şase au fost prinşi fără autorizaţie, iar 12 cereau pentru o cursă sume chiar şi de zece ori mai mari decât tariful standard.

În plus, de acum înainte, la controale vor veni şi inspectorii RAR.

Aurelian Bădulescu - viceprimarul Capitalei: „Să se poată trece pe loc la ridicarea talonului şi trimiterea maşinii pentru a se conforma din punct de vedere tehnic.”

De Revelion, amenzile totale date şoferilor de taxi prinşi în afara legii au fost de aproape 40.000 de lei.

FOTO: Getty Images

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri