Reguli noi pentru preoți: nunţi şi botezuri, doar în biserică

Data publicării:
1032013 20reguli 20noi 20popi-52363

Reprezentanții Patrierhiei Române spun că membrii Sfântului Sinod au luat această decizie pentru că toți cei care până acum aveau de gând să facă astfel de ceremonii în aer liber nu respectau regulile care se respectă în biserică, acolo unde sunt respectate toate canoanele atunci când sunt oficiate ceremonii.

„Oficierea Tainei Botezului şi a Tainei Cununiei numai în bisericile parohiale cu respectarea rânduielilor liturgice pentru păstrarea sacralităţii şi solemnităţii acestor Sfinte Taine”, aceasta este ceea ce a decis Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Totodată, reprezentanții Bisericii spun că este o metodă de a impune disciplină în rândul preoților, dar și al enoriașilor care aveau de gând să se abată de la aceste reguli. Astfel, preoții care nu vor respecta aceste reguli riscă să fie scanționați sau să fie excluși din parohie.

Tot în ședința de ieri a Sfântului Sinod s-a mai decis ca preoții să nu perceapă taxă de înmormântare de la familiile nevoiașe sau care au foarte mulți copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri