Reguli noi pentru taximetriştii din Centrul Vechi, de rușinea oaspeților europeni

Data actualizării: Data publicării:
taxi

Măcar de ruşinea europenilor care la primăvară vor veni la Bucureşti, după ce România a preluat preşedinţia Consiliului Europei, autorităţile vor să scape de taximetriştii necinstiţi din Centrul Vechi al Capitalei. E posibil ca oficialii de la Bruxelles să viziteze zona turistică, aşa că autorităţile vor să instaleze acolo automate pentru comandarea taxiurilor, similare cu cele din aeroport.

Conflictele absurde ar putea deveni doar o amintire urâtă, dacă mai mulţi clienţi vor putea să comande electronic taxiul. În centrul vechi al Capitalei, punctul central al negocierii dintre taximetrişti şi clienţi, autorităţile plănuiesc să instaleze automate.

Aparatele vor fi amplasate, cel mai probabil, pe strada Şelari, iar taximetrele vor staţiona în zona magazinului Unirea şi în zona Horoscop.

Daniel Răşică, director Poliţia Locală Bucureşti: Având în vedere că România se află la preşedinţia UE, dorim să implementăm un sistem civilizat de taximetrie, astfel încât să eliminăm acestă negociere între client şi taximetrist.

Client: Iei taxiul, da? Îi spui, hai să mergem pe la Tineretului. El, nu că e mai bine pe aici. Băi frate, ce facem? Ne tocmim?

Oficialii de la Bucureşti vor să preia modelul Aeroportului Otopeni, care ani la rând s-a confruntat cu problema taximetriştilor oportunişti, care aglomerau intrarea în aeroport în aşteptarea cursei câştigătoare.

La Aeroportul Otopeni funcţionează opt astfel de aparate, iar comandarea unui taxi este cât se poate de simplă. Putem selecta compania cu care vrem să călătorim, în funcţie de tariful fiecăreia şi vom primi un tichet pe care este trecut şi indicativul maşinii care va prelua comanda.

Autorităţile, dar şi unii dintre taximetrişti, speră ca aşa îi vor descuraja şi pe şoferii care înşeală clienţii cu tarife umflate.

Taximetrist: Ca în orice profesie avem şi noi uscăturile noastre şi trebuie elimintate.

Taximetrist: Se evită aglomeraţia, se evită preţurile, preţarii, evităm să mai suparăm clienţii, să ne supărăm nici noi, nu ne mai lovim maşinile unii în alţii, nu ne mai certăm.

În două luni, promit autorităţile, automatele vor fi instalate în Centrul Vechi. Sistemul ar putea fi extins şi la Gara de Nord. În paralel cu sistemul municipalităţii, clienţii pot opta pentru folosirea aplocaţiilor de comandă taxi instalate pe telefoanele mobile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri