Remus Pricopie va propune ca simulările pentru bacalaureat să fie introduse și la clasa a XI-a

Data publicării:
simulare BAC- Mfax

Ministrul Educației a transmis azi, pe contul de Facebook, faptul că va face propunerea pentru introducerea din 2014, simulărilor și la clasa a XI-a, nu numai la clasa a XII-a și că, în acest sens, va lansa foarte curând în dezbatere publică noul mod de examinare.

„Simulările vor avea loc atât la clasa a XII-a, în luna martie, cât și la clasa a XI-a, în luna mai. Practic, elevii care vor susține examenul de bacalaureat în 2015 vor trece prin două etape de simulări. În acest fel, se pot lua din timp măsuri pentru corectarea deficiențelor. În plus, elevii se vor obișnui cu rigorile examenului și se vor mobiliza ceva mai devreme”, a motivat ministrul.

Potrivit lui Remus Pricopie, simulările vor fi organizate după un model centralizat, exact în aceleași condiții în care se dau și examenele. „Astfel, putem avea o analiză mai bună a datelor, elevii vor fi 100 la sută într-o situație de examen, iar evaluarea va fi unitară, la nivel național, nu fragmentată pe fiecare județ”, a conchis ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri