Renunță la vacanță pentru practică în IT

Data publicării:
student calculator - captura

Marian este student în anul trei la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică. De trei săptămâni face practică la o firmă de IT din Galaţi. Este bucuros că a fost implicat într-un proiect al companiei.

„Firma a dezvoltat un proiect de susţinere a bloggerilor şi noi îi ajutăm pe acesti bloggeri să îşi dezvolte site-ul lor. Eu în acest proces mă ocup de optimizarea site-urilor, propriu zis modific site-ul în funcție de dorinţele bloggerilor”, a explicat Marian Ionuţ Lungeanu, student Facultatea de Calculatoare.

Emilia Pecheanu, decan al Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, spune că „pentru studenţii care au şase săptămâni de practică subvenţia este de 1.800 de lei, pentru cei cu trei săptămâni de practică 900 de lei, iar pentru cei cu două săptămâni 600 de lei.”

Din cei 360 de studenţi care fac practică în această perioadă, un sfert sunt fete. Sunt convinse că pot face faţă competiţiei băieţilor, recunoscuţi ca fiind cei mai buni în IT.

La finalul perioadei de practică, un sfert dintre participanţi ar putea ar putea obţine şi un loc de muncă.

Dacă vor fi angajaţi, tinerii vor primi, pentru început un salariu cu puţin mai mare de 1.000 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri