Reportaj Digi24. Cât de mari sunt gropile din asfaltul Autostrăzii Soarelui

Data publicării:
1 1

Deschiderea sezonului estival se apropie cu paşi repezi şi principalul drum spre mare arată ca după bombardament. Gropile şi denivelările de pe Autostrada Soarelui pun în pericol siguranţa şoferilor. Reporterii Digi24 au mers pe drumul către şi dinspre Marea Neagră şi au evaluat pericolele: au măsurat, la propriu, cu ruleta, craterele din asfalt.

1 Mai bate la uşă, se deschide sezonul pe litoral, iar Autostrada Soarelui se va umple de autovehicule. Cei care vor să prindă răsăritul şi să simtă briza mării trebuie să ştie unele detalii:

La Kilometrul 14, reporterii au numărat trei gropi, la câţiva metri una de cealaltă. Cea mai mare are o lăţime de 70 de centimetri, cea mai mică - undeva între 40 şi 50 de centimetri. Adâncimea celei din urmă este de 16 centimetri.

La Km 18, altă groapă măsoară 80 de centimetri lăţime.

Până la Km 35, asfaltul este ciuruit, nu există bucată de drum pe care să se poată circula lin. Dacă nu sunt gropi, sunt denivelări. La viteze mari, şoferii pot să piardă în orice moment controlul maşinii.

De la kilometrul următor, şoferii pot circula rezonabil spre mare. Însă pe sensul către Capitală apar aceleaşi probleme. La Km 30, o groapă cu aspiraţii de crater măsoară 2,20 metri. Patru kilometri mai departe, în jurul altei gropi asfaltul s-a măcinat şi se vede fierul beton din structura de rezistenţă.

Drumarii au început lucrările de reparaţii: plombează fiecare groapă şi speră să termine treaba în cele două săptămâni rămase până la 1 Mai.

Care este însă concluzia care se desprinde din călătoria echipei Digi24 pe Autostrada Soarelui? Până acum, cea mai bună variantă spre Constanţa râmâne drumul vechi, prin Slobozia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri