REPORTAJ: Transformare de excepţie a unui rottweiler al Jandarmeriei

Data actualizării: Data publicării:
caine jandarm

La serviciu vânează rău-făcători, în timpul sau liber ajută copiii cu dizabilităţi. Daniel şi Dea, un jandarm şi câinele lui de intervenţie, au reuşit să aline suferinţa a zeci de copii care suferă din cauza unor boli grave. Cei doi îşi dedică aproape tot timpul şedinţelor de terapie cu animale, iar părinţii nu mai au cuvinte să le mulţumească.

Faceţi cunoştinţă cu Dea şi Mihăiţă. Ea, rottweiler de cinci ani, angajată la Jandarmerie şi terapeută pentru copiii cu dizabilităţi în timpul liber...

Mihai, un băieţel de 4 ani care suferă de autism şi deficit de atenţie. Băieţelul se bucură de atenţia rottweilerului de şase luni. Atunci, abia dacă reuşea să se concentreze. Acum, Dea îl convinge să aibă răbdare, să se joace cu mingea şi să îşi controleze mişcările.

Mama băieţelului îi este recunoscătoare jandarmului şi câinelui care îşi dedică timpul liber copiilor. Ştie că animalele fac minuni uneori în cazul micuţilor cu probleme.

Dea a fost transformată de mică în terapeut: a învăţat să nu riposteze la mişcările bruşte sau agresive ale copiilor. Ştie că nu are voie să latre în prezenţa lor şi să nu îi atingă decât dacă are aprobarea stăpânului. Jandarmul Daniel Maria este cel care a transformat-o pe Dea din rottweiler de temut în medicament pentru sufletul şi mintea copiilor.

Jandarmul inimos nu vrea să se oprească aici. Are de gând să dreseze mai mulţi câini pe care să îi transforme în cei mai buni prieteni ai copiilor cu dizabilităţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri