Restricții de trafic în Capitală pentru procesiunea religioasă cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea

Data actualizării: Data publicării:
papa ioan paul procesiune

Aproximativ 1.500 de credincioşi sunt aşteptaţi duminică la procesiunea religioasă organizată de Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti cu ocazia sărbătorii liturgice a Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, a cărui relicvă va fi purtată pe străzile din centrul Capitalei. Brigada Rutieră a impus şi restricţii de trafic începând cu ora 14.00, informează News.ro.

Procesiunea religioasă este organizată de Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti cu ocazia sărbătorii liturgice a Sfântului Ioan Paul al II-lea.

Ceremonia va începe la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, unde se vor aduna, în jurul orei 14.00, credincioşii, preoţii, episcopii şi călugării, precum şi Monseniorul Miguel Maury Buendía – Nunţiu Apostolic în România, PS Cornel Damian – Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, PS Mihai Frăţilă – Episcop al Episcopiei Greco-Catolice „Sf. Vasile cel Mare” din Bucureşti, iar după un moment de rugăciune, aceştia vor porni spre Catedrala Sfântul Iosif.

Doi tineri vor purta în procesiune icoana, iar un preot va purta relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea.

Potrivit Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, relicva Sfântului Ioan Paul al II-lea constă în câteva picături de sânge ale Sfântului Papă şi a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti în 2011, de către Cardinalul Stanisław Dziwisz, actual Arhiepiscop emerit de Cracovia (Polonia), fost secretar personal al lui Ioan Paul al II-lea.

Cardinalul Stanislaw Dziwisz, în prezent arhiepiscop de Cracovia, a primit în grijă, după moartea Papei, două dintre fiolele cu sângele acestuia, alte două fiole fiind lăsate în grija măicuţelor de la spitalul Bambin Gesu, de la Vatican. Arhiepiscopul Stanislaw Dziwisz a fost secretarul Papei Ioan Paul al II-lea, iar relicvele primite provin din sângele care i-a fost recoltat Sfântului Părinte pentru analize, când a fost bolnav. 

Monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea a fost amplasat la intersecţia străzilor Bd. Schitu Măgureanu şi Pictor C. Stahi în amintirea vizitei pe care Suveranul Pontif a făcut-o în România în 1999. Monumentul a fost inaugurat în 2011 şi a fost realizat de sculptorul sloven de origine bosniacă Mirsad Begić.

Karol Wojtyla (Papa Ioan Paul al II-lea) s-a născut pe 18 mai 1920, la Wadowice, în Polonia. A fost ales papă în conclavul din octombrie 1978 şi a murit pe 2 aprilie 2005, la Vatican. Papa Francisc l-a declarat sfânt, pe 27 aprilie 2014. Ioan Paul al II-lea a fost, astfel, înscris în calendarul Bisericii Catolice, comemorarea sa liturgică fiind stabilită pe 22 octombrie a fiecărui an.

Citiți și: PORTRET. Ioan Paul al II-lea, primul Papă sanctificat la numai nouă ani după moarte

Restricții de trafic

Potrivit Brigăzii Rutiere, circulaţia pe banda I va fi blocată, cu excepţia STB, pe Str. Pictor Stahi, între Bd. Schitu Măgureanu şi Str. Ştirbei Vodă, precum şi pe Bd. Schitu Măgureanu, între Bd. Regina Elisabeta şi Str. Ştirbei Vodă.

Poliţiştii recomandă şoferilor să evite să circule, pe cât posibil, în zona de desfăşurare a evenimentului, să nu oprească sau să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locul de desfăşurare a evenimentului, să respecte semnalele poliţiştilor rutieri şi să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de credincioşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri