Rețeta de succes a unor manageri. Cum a fost salvat un spital din România? 

Data publicării:
SPITAL 09

Medicii care lucrează la Spitalul CFR din Simeria spun că situaţia insituţiei s-a schimbat mult în ultimii patru ani. „Iniţial am venit într-un spital mic, care nu era prea echipat, nici ca personal, nici ca dotări tehnice. Lucrurile însă, pe parcurs, s-au schimbat”, a spus Anca Furir medic primar medicină internă, Spitalul CF Simeria.

Actuala conducerea a spitalului a încheiat contracte cu toţi marii angajatori din Hunedoara, pentru analizele periodice ale salariaţilor. În plus a investit în promovarea serviciilor spitalului în tot judeţul. La început m-am lovit de o stare de indiferenţă a tuturor actorilor de pe piaţa de sănătate. Apoi am insistat, nu am loc pe uşă, m-am dus la geam, nu am găsit loc la geam, am revenit la uşă”, a spus Liliana Stolnicu managerul Spitalului CF Simeria. 

Banii au fost folosiţi pentru stingerea datoriilor, dar şi pentru modernizarea a două etaje, cupărarea de aparatură modernă şi chiar şi pentru instalarea unui lift exterior. Acum, spitalul are trei secţii, 11 cabinete cu tot atâtea specialităţi şi 110 angajaţi. 

În schimb, spitalul CFR din Timişoara a pierdut în ultimii ani aproape jumătate dintre pacienţi. Mulţi nu au putut fi trataţi aici, din cauza lipsei aparaturii. Nici la capitolul angajaţi, lucrurile nu stau mai bine - mai multe cadre medicale şi-au dat demisia, după ce sporurile de pericol le-au fost tăiate, după un control al Curţii de Conturi. Salvarea ar putea fi preluarea unităţii de către Spitalul Judeţean Timişoara, dar procedurile întârzie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri