Rețete diferite pentru produsele din estul Europei. Îndulcitor din porumb în loc de zahăr

Data publicării:
barbat la cumparaturi mancare alimente magazin supermarket_shutterstock_748789180

Au apărut noi date privind diferenţele de calitate dintre produsele vândute în ţările din estul Europei şi cele din vest. Un raport al Parlamentului European arată că mai multe preparate sunt produse după reţete diferite sau chiar au alte gramaje, în funcţie de ţara pentru care sunt destinate.

Concret, documentul, bazat pe un studiu universitar, arată că unele firme pun pe piaţă produse cu arome şi compoziţii diferite, dar cu acelaşi tip de ambalaj. În alte cazuri, găsim sub aceeaşi etichetă preparate care au altă greutate în ţările din Estul Europei.

Această practică nu se rezumă doar la produsele alimentare, ci şi la alte bunuri de consum - cum ar fi detergenţii sau produsele de igienă.

De multe ori, producătorii adaptează rețetele și găsesc înlocuitori pentru a reduce costurile și a oferi un preț mai mic.

Un exemplu este cel al Coca Cola. În România - și în est în general - este folosit un îndulcitor obținut din porumb, pe când în țările occidentale se folosește zahăr. Dar o cutie de Coca Cola într-un supermarket de la noi costă în jur de 2 lei, pe când în Marea Britanie ajunge la 0,6- 0,7 lire sterline, adică aproximativ 3,5 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri