Robert Sighiartău (PNL): Somez Guvernul să convoace urgent ședință de guvern pentru alocațiile copiilor

Data actualizării: Data publicării:
sighiartau 2

Robert Sighiartău, secretarul general PNL, susţine că alocaţiile copiilor sunt în pericol, întrucât Guvernul nu a dat OUG pentru a le creşte. În acest context, el cere Guvernului să se întrunească de urgenţă pentru a adopta un astfel de act normativ.

"Alocațiile copiilor sunt în pericol. Cu toate că în amendamentul PNL care a trecut de plenul Parlamentului se prevedea foarte clar că alocațiile copiilor se vor majora de la 1 martie 2019 și erau prevăzuți și banii pentru luna martie, actualul Guvern nu a dat OUG în care să se specifice foarte clar că aceste alocații pentru copii vor crește de la 1 martie iar acest lucru este extrem, extrem de urât pentru că Dragnea - Dăncilă își bat joc de copii", susţine Robert Sighiartău, iniţiatorul proiectului de majorare a alocaţiilor copiilor de la 1 martie.

Liberalul subliniază că, deşi suntem în 1 martie, alocațiile s-au majorat conform plenului Parlamentului, datorită amendamentului PNL, dar ordonanţa care să specifice clar acest lucru nu a fost dată.

"Somez Guvernul să se întrunească rapid, de urgență în ședință și să dea OUG să crească alocațiile de la 1 martie, așa cum s-a prevăzut și cum s-a votat de către Parlament", mai spune Robert Sighiartău.

În 22 februarie, Ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus la Digi24 că nu va fi nicio problemă cu plata pensiilor, după ce președintele Klaus Iohannis a sesizat CCR pe legea bugetului, dar că majorarea alocațiilor pentru copii nu poate fi făcută.

"Dacă bugetul nu e promulgat, majorarea alocațiilor fără aprobarea și promulgarea bugetului nu se poate face. Nu avem fondurile necesare”, a spus Marius Budăi.

Ministerul Muncii a anunțat, în 15 februarie. că a elaborat proiectul de ordonanță de urgență care să transpună în realitate majorarea alocației pentru copil în 2019 votată de Parlament. 

Conforma acesteia, copiii cu vârsta de până la 2 ani vor primi 300 de lei lunar. Aceeași sumă va fi acordată și pentru copiii cu dizabilități, până la 18 ani. Tot de la 1 martie, cuantumul alocațiilor lunare pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani ar fi urmat să crească la 150 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri