Românca rănită în atacul din Londra a murit

Data actualizării: Data publicării:
Firearms Incident Takes Place Outside Parliament
Foto: Gulliver/GettyImages

Femeia din România care a fost rănită în atacul din Londra, de pe 22 martie, și-a pierdut viața, a anunțat Scotland Yard. Ea avea 31 de ani și era internată de două săptămâni în stare gravă. Ambasadorul României la Londra a declarat că tânăra a decedat joi seară și că va acorda ajutorul necesar pentru repatrierea acesteia.

Firearms Incident Takes Place Outside Parliament
Foto: Gulliver/GettyImages

ACTUALIZARE 11.30: Familia victimei a trimis o scrisoare în care a condamnat atacul care i-a luat viața tinerei. 

„După ce a luptat să trăiască timp de peste două săptămâni, iubita şi de neînlocuita noastră Andreea - o fiică, soră şi parteneră minunantă, o prietenă dedicată şi cea mai unică şi iubitoare persoană pe care ţi-o poţi imagina - a fost smulsă cu cruzime din vieţile noastre, în modul cel mai crud şi laş. Ne vom aminti mereu de ea ca de raza noastră de lumină strălucitoare care va continua să strălucească cu putere în inimile noastre”, afirmă familia româncei. 

ACTUALIZARE 11.00: Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a confirmat pentru Agerpres că românca rănită în atentatul terorist de acum două săptămâni a murit. 

„Aseară târziu (a încetat din viață — n.r.). Familia ei deocamdată este în țară. Desigur că o să le dăm tot ajutorul necesar pentru repatrierea corpului în momentul în care se va pune problema”, a declarat Mihalache.


Andreea Cristea se afla în Londra cu iubitul ei, în vacanță, de ziua de naștere a românului, ocazie cu care urma să o ceară în căsătorie. Amândoi se aflau pe Podul Westminster când un bărbat a intrat cu mașina în mulțime. 

Românca a fost lovită cu mașina de terorist și aruncată în Tamisa, de unde a fost recuperată ulterior de echipele de salvare și transportată la spital.

Ea a suferit o intervenţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge, iar starea ei se îmbunătățise. Plămânii ei au început să se vindece, însă nu şi-a recăpătat cunoştinţa. Astăzi a venit vestea că ea și-a pierdut viața. Este a cincea victimă a atacului terorist.

Atentatul din Londra este cel mai grav din ultimii 12 ani pentru Marea Britanie. Khalid Masood a intrat la întâmplare cu mașina în pietonii de pe podul Westminster, apoi a înjunghiat un polițist. Bilanțul atacului înainte de decesul româncei era de patru morți și 40 de răniți. Atacatorul a fost în cele din urmă lichidat și el.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri