România primește suplimentar în martie peste 170.000 de doze de vaccin BioNTech-Pfizer

Data actualizării: Data publicării:
cutie cu doze de vaccin
Vaccin împotriva COVID-19. Foto: Profimedia Images

România primește, suplimentar, în martie, peste 170.000 de doze de vaccin produs de BioNTech-Pfizer, pe care le va putea folosi pentru imunizare în zonele puternic afectate de Covid-19, a scris, pe Facebook, premierul Florin Cîțu.

“România primește suplimentar, în luna martie, peste 170.000 doze de vaccin produs de BioNTech-Pfizer, datorită cărora va putea extinde capacitatea de vaccinare pentru a limita răspândirea virusului în zonele puternic afectate.

Comisia Europeană a negociat cu BioNTech-Pfizer furnizarea anticipată a unui număr mai mare de doze care să permită accelerarea vaccinării în zonele de focar.

Încă 4 milioane de doze vor putea fi distribuite către Statele Membre, echitabil, în funcție de populația acestora, până la finalul lunii martie, suplimentar față de dozele deja programate pentru livrare în această lună”, arată mesajul lui Cîțu.

România primește în martie 1.112.000 de doze ale vaccinului produs de către BioNTech-Pfizer, 268.000 produse de Moderna şi 1.300.000 de doze produse de AstraZeneca.

În aprilie, România o să primească un minimum de 3.128.000 de doze de vaccin, de la Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri