România, printre țările cu cele mai puține sărbători legale

Data publicării:
harta sarbatori legale in lume 1

Marea Britanie, Olanda si Ungaria sunt pe penultimul loc, cu 8 zile libere, iar Finlanda ocupă primul loc din Europa cu 15 zile libere. 

Studiul oferă o privire de ansamblu asupra practicilor de beneficii obligatorii și facultative, reglementărilor legale și condițiilor de angajare în peste 64 de țări. Studiul ia în calcul numărul zilelor legale din timpul săptămânii. 

În Europa Centrală și de Est, guvernul turc acordă cel mai mare număr de sărbători publice (14,5), urmat de Rusia (14) și Slovacia (13). Cehia și Lituania au câte 12 sărbători legale, urmate de Croația (11), Polonia și Ucraina (10) și de Serbia și România, fiecare cu câte 9. 

Austria are 12 zile de sărbătoare, în timp ce Suedia, Italia, Franța și Danemarca oferă angajaților 11 zile libere publice. Belgia, Luxemburg, Norvegia și Portugalia sunt pe același nivel, cu 10 sărbători legale. Germania are în mod normal nouă sărbători legale, dar acest lucru variază între state, astfel încât unii angajați pot primi până la 13 zile. Interesant, Norvegia și Suedia nu consideră Ajunul Crăciunului și Revelionul sărbători legale, cu toate că acestea sunt tratate ca atare de către angajatori. 

"Cunoașterea practicilor de concediu, public și privat, este foarte importantă pentru cei care sunt responsabili de mobilitatea angajaților. Mutarea angajaților în străinătate este esențială pentru companii în procesul de dezvoltare pe piețele locale. De exemplu, dacă beneficiile pe care angajatul le-ar avea în mod normal în propria țară nu sunt comparabile cu cele din țara în care urmează să fie mutat, angajatul ar putea fi reticent în acceptarea locului de muncă propus. Acest lucru poate afecta business-ul companiei”, a spus Ellyn Karetnick, Lider Global Mobility Practice la Mercer UK. 

"Numărul zilelor de vacanță publice nu este rigid, astfel încât datele se schimbă de la an la an; unele țări au adesea zile libere pentru evenimente culturale sau religioase specifice, în timp ce altele lasă decizia finală guvernelor locale. Aceste date evidențiază complexitatea pe care o presupune, doar această mică zonă de beneficii, gestionarea unei forțe de muncă mobilă la nivel global. Pentru ca managerii HR să ia cele mai eficiente decizii în numele companiei și al expatriaților săi, evaluarea corectă și la timp a practicilor din domeniu este vitală", a ad[ugat Ellyn Karetnick. 

America

În America de Nord, Canada acordă cel mai mare număr de sărbători publice (11), deși acest lucru variază în funcție de provincie. Statele Unite are 10 sărbători legale, însă angajatorii privați nu sunt obligați să ofere angajaților aceste zile libere. 

În America Latină, regăsim țara cu cel mai mare număr de sărbători legale din lume, dar și pe cea cu cel mai mic: Columbia are 18 zile libere publice, în timp ce Mexic are cel mai mic (7). Argentina și Chile au 15 sărbători legale, iar Brazilia 12. 

Orientul Mijlociu și Africa

În Orientul Mijlociu și Africa, Emiratele Arabe sunt pe ultimul loc, cu 9 sărbători legale, în timp ce Maroc acordă 14 zile libere legale. 

"Un număr mai mic de zile de concediu legal acordat angajaților se compensează adesea printr-un număr mai mare de sărbători legale și invers. De exemplu, Filipine are un numar minim legal de cinci zile de concediu, dar are 14 de zile de sărbătoare legală", a adăugat Ellyn Karetnick. "Țările vor să atragă investiții, arătând că au o forță de muncă productivă și disponibilă. Portugalia, de exemplu, a luat măsura drastică de suspenda 4 din cele 14 sărbători legale în încercarea de a crește productivitatea și de a trimite un mesaj către posibilii investitori", a mai spus Ellyn Karetnick. 

Asia Pacific

Angajații din India au, precum cei din Columbia, cel mai mare număr de sărbători legale din întreaga lume (18). Australia și Noua Zeelandă acordă mai puține zile libere decât media regiunii: 9 și, respectiv, 11. Thailanda și Coreea de Sud oferă 16 zile de sărbătoare legale, urmată de Japonia (15), Indonezia, Malaezia și Filipine (14). Pakistan (13) este urmat de Hong Kong și Taiwan (12 fiecare). Vietnam are cel mai mic număr de sărbători publice din regiune – 10, sub China și Singapore, cu 11 fiecare. 

Mercer Marsh Benefits oferă clienților o sursă pentru managementul costurilor, riscurilor cu personalul și programelor de asigurări și beneficii pentru angajaţi. Mercer Marsh Benefits are angajaţi în 135 de tari şi oferă clienților servicii de consultanță și brokeraj în peste 150 de țări. 

Mercer este o companie de consultanţă mondială în resurse umane şi investiţii. Mercer oferă suport în domenii precum îmbunătăţirea sănătăţii, a remuneraţiei şi a performanţei resursei umane. Mercer are peste 20.000 de angajaţi în 43 de ţări si activitate in peste 130 de tari. Mercer este parte din Marsh & McLennan Companies (NYSE: MMC), o echipă globală de companii de servicii profesionale care oferă clienţilor recomandări şi soluţii în materie de riscuri, strategii şi capital. Cu peste 55.000 de angajaţi în întreaga lume şi venituri anuale de peste 12 miliarde $, Marsh & McLennan Companies este de asemenea societatea mamă a Marsh, companie din domeniul serviciilor de intermediere în riscuri şi reasigurare. 

Marsh, companie de brokeraj în asigurări și consultanță de risc, creează parteneriate cu clienții săi pentru a identifica, inventa și implementa soluții inovatoare specifice fiecărei industrii menite a proteja afacerea clienților și a-i ajuta să se dezvolte. Cu o echipă de peste 24.000 de angajaţi care oferă consultanță în peste 100 de țări, Marsh este parte a Marsh & McLennan Companies, un grup ce oferă servicii profesionale prin 51.000 de angajați la nivel mondial și cu venituri de peste 10 miliarde USD, din grup mai făcând parte și Guy Carpenter, specialist în risc și reasigurări. Mercer, furnizor de servicii și consultanță HR; și Oliver Wyman, consultanți de management. Grupul este listat (simbolul: MMC) pe bursele din New York, Chicago și Londra. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri