România trimite Ucrainei materiale şi echipamente de protecţie chimică şi împotriva radiaţiilor

Data publicării:
militari_CBRN
Militari români în costume de protecţie CBRN (chimică, bacteriologică, radiologică şi nucleară). Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Facebook/MApN

România va trimite Ucrainei materiale şi echipamente de protecţie şi monitorizare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN), sub formă de asistenţă internaţională.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat miercuri, într-o şedinţă desfăşurată la MAI, o hotărâre privind acordarea de asistenţă internaţională pentru Ucraina, potrivit unei informări a Guvernului, informează Agerpres.

Sursa menţionată precizează că prin HCNSU s-a decis acordarea de asistenţă internaţională pentru Ucraina constând în materiale şi echipamente de protecţie şi monitorizare CBRN (Chemical, Biological, Radiological, Nuclear).

În cadrul aceleaşi şedinţe, CNSU a adoptat şi o hotărâre privind scoaterea de la rezervele de stat a unor produse şi bunuri materiale şi alocarea judeţului Bistriţa-Năsăud pentru dotarea sălii de sport a Liceului cu Program Sportiv Bistriţa în vederea adăpostirii refugiaţilor din Ucraina.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri